SEO - zoekmachineoptimalisatie

SEO in ordeSEO (Search Engine Optimization) of duidelijker omschreven zoekmachineoptimalisatie betreft een verzameling van werkzaamheden aan de website die er voor zorgen dat de website hoog in de organische zoekresultaten wordt getoond binnen zoekmachines als Google. Uiteraard alleen als er op relevante woorden wordt gezocht.

Zoekmachinemarketing – SEM

Samen met de betaalde variant SEA (Search Engine Advertising) dat staat voor zoekmachineadverteren wordt vaak gesproken over SEM (Search Engine Marketing), vertaald in zoekmachinemarketing. SEM is dus een verzameling van SEO en SEA, waabij SEO zich richt op de lange termijn en SEA effect heeft op de korte termijn.

Organische zoekresultaten gratis

SEO wordt gerealiseerd door de juiste invulling van zaken als titels, pagina omschrijvingen, namen voor afbeeldingen en nog veel meer zaken in de website. Organische resultaten zijn altijd gratis en dus een goed alternatief voor SEA, betaald adverteren.

Meer weten over zoekmachineoptimalisatie?

Web In Stijl helpt u bij SEO door uw website te voorzien van zaken als zoekwoorden, correcte paginatitels en -beschrijvingen en diverse andere zaken. Als u eerst zelf aan de slag wilt, dan leest u hier meer.