Elvis Presley

Icoon uit vervlogen tijden: Elvis Presley

Al zolang ik me kan herinneren is deze icoon een onderdeel van mijn favoriete muziek: Elvis Presley! En dat komt voor mij door de combinatie van muziek, performance en de persoon achter de artiest. Althans, wat je daarvan mee krijgt door veel te lezen van wat mensen in zijn leven hebben gezegd en geschreven.

Icoon Elvis Presley - Walk A Mile In My Shoes- The Essential 70s Masters (1995)

Elvis Presley – Walk A Mile In My Shoes- The Essential 70s Masters (1995)

Wat begon met een LP van mijn ouders groeide uit tot het zoeken naar mooie verzamelboxen, foto- en leesboeken. Liefst met nooit eerder uitgegeven versies van de alom bekende nummers.

Zo groeide een verzameling prachtige beelden waardoor ik nog meer gefascineerd werd door deze bijzondere man. Elvis Presley was naast een icoon uiteraard een man met vele kanten, maar dat geldt voor meer mensen. En zoals met vele andere artiesten die al jong succesvol werden heeft al die aandacht een keerzijde. Kijk maar naar de huidige jonge artiesten. Het gebeurt nog steeds.

Icoon met vele gezichten

Wat mij erg aanspreekt zijn de vele diverse beelden van Elvis. Hoe hij veranderde naarmate hij ouder werd. De vele karakteristieke koppen die deze man toonde op vele foto’s. Prachtig om te zien.
Elvis Presley
Zo ook de vele beelden uit zijn diensttijd, zoals hier prachtig te zien op Froot.nl.

Ooit komt het moment dat ik een bezoek ga brengen aan Graceland. En wellicht dan gelijk ook naar Tupelo, Mississippi om zijn geboorteplaats  te bezoeken. Misschien voor velen een rare wens om naar deze twee plaatsen toe te willen gaan, maar voor mij is dat iets dat een enorme aantrekkingskracht uitoefent.

Graceland

Misschien is dit herkenbaar, want volgens mij heeft iedereen wel iets van favoriete muziek. Maar volgens mij gaat dat vaak gepaard met een charismatische persoon die die muziek tot leven brengt. Of niet?

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *