Preventie fietslampjes

Fietsverlichting en wintertijd

Fietsverlichting onder de aandacht brengen in het kader van de overgang naar de wintertijd. Een ludieke actie van Cordaid Mensen in Nood.

Toename verkeersongelukken

Bij de overgang van de zomer- naar de wintertijd blijkt er een toename te ontstaan in het aantal verkeersongelukken. Mensen worden overvallen door de donkerte als ze weer naar huis gaan na de eerste werkdag in de wintertijd.

Deze diashow vereist JavaScript.

Preventie = fietsverlichting

Cordaid Mensen in Nood besloot daarom om tienduizend fietsers met een set fietslampjes te verrassen. De enorme fietsflat bij Amsterdam CS werd dit weekend voorzien van duizenden lampjes op de gestalde fietsen. Op maandagochtend werden alle fietsen bij de hoofdstations van Den Haag, Utrecht en Groningen voorbereid op een veilige deelname aan het verkeer tijdens de wintermaanden.

Preventie in rampgebieden

Cordaid Mensen in Nood houdt zich ondermeer bezig met preventie. In ons land is preventie gemakkelijker dan in rampgebieden. Door bijvoorbeeld fietslampen uit te delen. Maar daar gaat het eigenlijk niet om. Het gaat bijvoorbeeld om kinderen in rampgebieden leren zwemmen, zodat zij zich beter kunnen redden bij een overstroming.

Meer weten over het bijzondere werk van Cordaid Mensen in Nood? Ga naar de website, naar de Facebookpagina of volg op Twitter.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *